Studio Photography Bootcamp este un curs intensiv de o săptămână dedicat fotografiei de studio, adaptat individual pentru fiecare participant, indiferent de nivelul său de competență sau de echipamentul pe care-l deține.
Aparatura foto nu este necesara pe durata cursului. Cursul se va desfășura la studioul meu din Cluj-Napoca. Cafeaua, ceaiul, apa si atitudinea pozitiva sunt incluse.
Programul este structurat pe baza experienței mele de peste 10 ani în domeniul fotografiei, timp în care am realizat proiecte atât în țară, cât și în străinătate, am fost publicat și premiat la nivel internațional, in prezent avand lucrări în galerii, colecții private și muzee din Europa, Asia și Statele Unite
Cu alte cuvinte, iti va fi livrat “la cheie” tot ce am invatat si practicat, ce m-a ajutat sa cresc si ce mi-a făcut viața si munca mai faine si mai ușoare.
Un avantaj major al acestui curs este caracterul său personalizat. Pot accepta doar un singur cursant pe lună, iar cursul se desfășoară în regim 1:1, astfel încât să pot aborda subiectele care te interesează, să răspund întrebărilor tale și să transmit informații utile pentru tine în mod eficient.
Durata cursului este de 5 zile a câte 4-5 ore fiecare (cu posibilitatea de a extinde la nevoie pana la 7 zile, fiind un program pilot si depinzând de nivelul de aprofundare specific fiecăruia).
Zilele și orele de desfășurare sunt flexibile și vor fi stabilite în comun, putând fi programate, de exemplu, în mod consecutiv de luni până vineri sau împărțite pe o perioadă mai lungă, în funcție de preferințele tale.
Daca vei avea întrebări suplimentare, sau câteodată va trebui stăm peste programul stabilit pentru a finaliza/aprofunda un subiect, NU va apărea niciun cost suplimentar.
Subiecte și activități incluse, la care se adaugă orice alte subiecte ți se par tie utile, precum și altele la care probabil acum nici nu te gândești:
Studioul: spațiul necesar, necesități minime, ce căutam.
Dotari studio. Ce echipamente ne sunt minim necesare, cum le alegem, ce si de ce cumpărăm: stative, modificatoare, surse de iluminat (blitzuri, lumina continua, lumina naturala), aparat foto, obiective, sisteme fundal, fundaluri (cum sa iti produci propriile fundaluri reale sau digitale), accesorii diverse, recuzita minima pentru versatilitate maxima.
Funcționarea echipamentelor de studio explicată in detaliu.
Setarea si pregatirea camerei pentru lucrul in studio si profile de culoare
Expunerea in condiții de studio,
Alegerea focalei,
Cum funcționează blițurile
Cum alegem, montam si folosim modificatoarele. Tipuri tipuri de monturi si tipuri de modificatoare cu avantaje si dezavantaje.
Comunicarea camera - sursa de iluminare. Declanșarea blitzurilor, tipuri de trigger.
Lumina - Comportamentul luminii. Aplicabilitate tehnica și creativa. Înțelegerea noțiunilor despre comportamentul luminii. Cum folosim, cum poziționam luminile și mai ales de ce.
Controlul umbrelor și al contrastului (in camera nu in Photoshop)
Patternuri clasice de iluminare in portretistica. Cum iluminam corect un portret individual. Cum iluminam corect un grup/familie.
Compoziție - Principii de compoziție in arte vizuale. Compoziția fotografică in condiții de studio. Noțiuni avansate de compoziție.
Posing - principii și bune practici. Posing-ul individual, posing-ul cuplului și al grupurilor. Comunicarea cu clientul /modelul.
Elemente de teoria culorii și aplicabilitatea lor in fotografie. Cum alegem si folosim culorile.
Planificarea sesiunii. Studiul referințelor și crearea conceptului. Inspirație si creativitate.
Construcția unei scheme de iluminare in studio. Set-up-uri simple si eficiente, pentru situații si rezultate diferite. In program sunt incluse minim 3 sesiuni practice cu modele (set-up pentru portretistica generala de studio, set-up pentru portrete business, setup pentru fine art - portret sau nud si fotografie creativa), pe parcursul cărora sa poți vedea si exersa pe viu si cu ajutorul meu tehnici de iluminare, posing, compoziție si comunicare. Tipul si conceptul sesiunilor practice poate varia in funcție de preferințele tale.
Stația de editare. Alegerea monitorului. Calibrarea monitorului de lucru. Da, poți aduce monitorul sau laptopul și le vom calibra împreuna folosind un colorimetru de top.
Planul de editare - Crearea workflow-ului de editare In cadrul sesiunilor de editare pe care le vom face împreună, vom lucra atât pe imaginile pe care le realizam amândoi in cadrul ședințelor foto cu model dar si pe imagini din portofoliul tău, in asa fel încât sa înțelegi mai bine cum poate îngloba tehnicile pe care ti le arăt, in workflow-ul tau. Vei primi înregistrarea sesiunii de edit (screen recording), acțiunile pe care le-am creat si pe care le folosesc, si fișierele .psd cu layere pentru studiu ulterior.
Analiza imagini/ analiza portofoliu. Ce și cum poți face mai bine.
Funcționarea studioului. Crearea portofoliului. Cum îmi arat și promovez munca. Comunicarea cu clienții. Decizii, pricing, bune practici de business.
Diferite modele de business și marketingul pentru fotografia de studio ( portret contemporan, fotografie de familie, portret business, portretistica fine art etc)
Analiza site-ului tau și a paginilor si campaniilor tale social media (dacă exista). Ce și cum poți face mai bine.
Daca este de interes pentru tine, bineînțeles ca putem vorbi și despre subiecte precum:
Marketing artistic pe piața "traditionala" de arta și piața de arta digitala.
Conceptul de fotografie fine art
Evoluția stilului. Noțiuni de istoria artei.
Estetica picturala și traducerea ei către fotografie
In urma acestui program vei știi mai bine:
sa iei deciziile corecte legate de configurația si dotarea studio-ului tau, sa alegi si sa folosești tipul de echipament foto/computer/accesorii necesar si potrivit pentru orice situație/buget
sa planifici si să realizezi cu succes o sedinta foto de studio, indiferent de tipul ei
sa editezi consistent si eficient fotografiile realizate
să-ți dezvolți un stil si o estetică proprii
sa livrezi in cele mai bune formate si condiții fotografiile clienților tai
sa alegi, sa targetezi si sa găsești clienții potriviți. Clienții definesc in mare parte ce produci, cum produci, ce creezi, cum creezi, ce si cum comunici, unde si cum te promovezi, cat ceri pe serviciile tale. Vinde zgarcitului pretentios si afacerea si viața ta va reflecta acest lucru. Pe de alta parte, atunci cand dai de un client grozav, acesta se va implica si colabora cu entuziasm, va deveni parte din proces si din soluție (nu din problemă) si chiar va contribui semnificativ la promovarea ta si a serviciilor tale. E nevoie de viziune si curaj pentru a-i refuza pe unii si a te concentra pe un segment diferit de clientela, unde e posibil sa te vinzi mai greu la început, dar acolo vei găsi oamenii care, in timp, te vor conduce unde vrei sa ajungi.
cum sa te promovezi, când, unde și mai ales de ce
sa iți compui un plan de business bine structurat
sa iți calculezi și prezinți prețul, sa negociezi și sa iți atingi obiectivele de business
sa comunici pozitiv, eficient si facil cu orice tip de client
sa ai un contract si un sistem legal potrivit pentru activitatea ta
sa iti faci un program zilnic eficient
sa iti setezi un echilibru între viața personală si cea profesională
sa ai un răspuns si o soluție la orice problema care poate apărea
sa ieși in evidență într-un ocean de "fotografi"
Investiția ta: 5.000 lei + munca si studiul individual care vor transforma informațiile si îndrumarea pe care ți le ofer într-o afacere de succes.
Pentru 2 fotografi de la același studio care vin împreuna tariful este 6.000 lei.
Posibilitate de plata in 2 transe (avans la rezervare si rest plata înaintea începerii cursului) și da, bineînțeles ca vei primi o factura.
Pentru înscriere sau dacă ai întrebări suplimentare scrie-mi la info@claudiuguraliuc.com
Despre mine:
Claudiu Guraliuc deține la Cluj Napoca un studio foto specializat in portretistica si nud fine art.
Detine titlul de Master Photographer, cu distincțiile de Associate al Master Photographer Association UK și Licențiat al Societății Regale de Fotografie a Marii Britanii.
In ultimii ani, a primit numeroase premii internaționale, în octombrie 2020 primind premiul Fotograful Fine Art al Anului, la Gala Master Photography Awards din Marea Britanie, cu o imagine parte a seriei sale picturale, de inspirație baroca.
În ianuarie 2022, a primit premiul International Master Photographer of the Year 2021, una dintre distinctiile de top din industrie.
De asemenea, i s-au acordat titlurile de Fotograful de Portret si Fotograful Fine Art al Anului 2021 în cadrul celei de-a 38-a ediții anuale a Master Photographers International Awards in Marea Britanie.
In 2023, devine primul fotograf roman care câștiga un FEP Camera Award, fiindu-i acordat European Bronze Camera Award in Fine Art de catre Federația Europeana a Fotografilor Profesioniști (Federation of European Professional Photographers).
Este publicat in reviste internaționale de profil și are lucrări de artă prezente în galerii, colecții private și muzee din Europa, Asia și Statele Unite.
In prezent Claudiu este artist al casei Regale de Medici si este reprezentat de Katsea Art Gallery, Baltimore, Maryland, SUA și Influx Gallery, Notting Hill, Londra.
Formator autorizat de Autoritatea Nationala pentru Calificări, cod COR 242401
Comentários